top of page

Dagsutflykter

Dagsutflykt med temat Mysiga Mord i Midsomer 8 JUNI 2024

Vi startar i Oxford med lite av Endeavor, Morse och Lewis, tre populära deckarserier som grenar sig från samma träd. Efter rund-vandringen tar vi lokalbussen för besök på flera av inspelningsplatserna för Morden i Midsomer (Midsomer Murders) och får oss en dos pittoresk bykänsla, lite motion och kanske en pint på en charmig pub. Ni kommer säkert känna igen miljöerna från Morden i Midsomer och på köpet ingår lite allmän historia. Längst vägen kommer vi också stöta på en välkänd deckardrottning. Jag ser fram emot en trevlig utflykt, trots det lite blodiga temat!

 

Vid lunchtid kommer vi stanna vid en riktigt klassisk pub, där det finns möjlighet att äta 

eller så går det fint att ta med matsäck och sitta på en liten gräsplätt nära puben. Notera

att vi kommer använda allmänna kommunikationsmedel och därför också promenera en 

bit mellan busshållplatser och besöksmålen, så guiden rekommenderar passande skor för

ändamålet. Fråga gärna om detta om du är osäker! Guidningen är på svenska. 

Själva guidningen utgår från stationen i Oxford och återresa sker från Henley-on-Thames.

För de som reser från London så möts vi upp ca kl 8.30 am vid stationen (meddelas

senare om vi reser från Marylebone eller Paddington) för gemensam avresa för de som

önskar. Vi beräknas vara tillbaks i London ca 19.00. Då turen avslutas i Henley så kan man

givetvis istället välja att återvända till Oxford på egen hand, stanna för en övernattning i

fina Henley eller ta ett senare tåg om man vill. 

Pris £35 per person. Guidning och bussbiljetter mellan Oxford och Henley ingår. Betalning sker till PayPal och anmälan är bindande. I nödfall kan betalning ske via swish. Priset är då 490:- Kostnad för mat och dryck samt tågbiljetter tillkommer till självkostnadspris. Som en liten fingervisning: I januari 2024 kostar tågbiljetterna ca £35 per person sammanlagt från London Marylebone till Oxford och från Henley till London.

ANMÄLAN görs via mail till vanja@densvenskaguiden.com Skriv antal personer och du kommer få en betalningslänk, information om bokning av tågbiljetter samt kontaktnummer till guiden. Du kan givetvis ställa frågor via samma emailadress. 

Det finstilta: Öppet köp fram till två veckor innan turen. Efter det sker återbetalning endast om turen måste ställas in på grund av att resan inte är genomförbar pga strejk eller liknande, eller om det är för få deltagare. Minimum 6 deltagare . Tyvärr kan inte Den svenska guiden styra över priset på tågbiljetterna. 

-------------------------

 

 

Just nu finns också tankar på att kunna erbjuda fler dagsutflykter utanför staden. I första hand planeras en utflykt till den fantastiskt fina och intressanta universitetsstaden Oxford, Canterbury/Kent och en dag i Bath i underbara Somerset. Återkommer förhoppningsvis snart med mer information även om dessa små resor.

_MG_0562.JPG
bottom of page