top of page

Promenader

NYHET! CHELSEA, DEN LILLA BYN I STORA STADEN - INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Denna underbara stadsdel är som en egen liten stad, mitt i det stora brusande London. På 1500-talet kallades den "the Village of Palaces", alltså en by full av slott, och den har varit hem för både kungligheter, författare, trädgårdsmästare, målare, soldater och många andra. Den är fylld av små pärlor som inte ens alla Londonbor känner till och du kommer se en del av dessa. Vi avlutar mitt i shoppingstråket på Kings Road, där det också finns restauranger och kaféer, om det känns som om det är dags för lunch.

Start utanför Sloane Square station kl 10.00

Pris £15 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (min. 3 betalande deltagare)

FRÅN ROMARE TILL RIKA BANKIRER, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

I en omröstning på guidens Instagramkonto @densvenskaguiden blev den här promenaden favorit för påskens tur. Den är också guidens egen favorit, där vi går genom två årtusenden och ser grunden till dagens storstad. Vi startar med romarna, går genom dagens finanskvarter via den stora branden 1666 och avslutar vid St Paul's Cathedral. Under promenaden stöter vi även på Harry Potter och Hagrid, på väg på shoppingtur.

Start utanför Londons egen försvarsborg, vid Tower Hill Station kl 10.00

Pris £15 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (min. 3 betalande deltagare)

KLASSIKERN - Westminster och Buckingham Palace, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Under denna rundtur får ni se och veta mer om flera av Londons mest kända landmärken, som Big Ben, Westminster Abbey och Buckingham Palace. Vi startar vid Westminster Station (utgång Westminster Pier) kl 10.00 och avslutar vid Trafalgar Square. 

Pris £15 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (min. 3 betalande deltagare)


NOTTING HILL OCH KENSINGTON, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

En härlig blandning av färgglada hus, den välkända Portobello Market, en viss blå dörr och historien om en av Londons mest välbärgade stadsdelar och dess brokiga historia. Vi avslutar lite kungligt utanför Kensington Palace.

Start utanför Ladbroke Grove Station kl 10.00

Pris £15 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (min. 3 betalande deltagare)

WEST END BY NIGHT, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Följ med på en kvällsvandring i Londons nöjeskvarter. Här har bland annat många kända musiker bott, lirat på klubbar och spelat in skivor och Oscarsbelönade skådisar hittat sina artistnamn. På en pub skrevs ett välkänt manifest och på en annan briserade en bomb. Start vid Piccadilly Circus kl 18.30. 

Pris £15 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (min. 3 betalande deltagare)

--------------

Klassikern: Ni får bland annat se och höra historien om Big Ben, Buckingham Palace och andra kända landmärken. Promenaden tar ca 2 timmar och passar hela familjen. Start utanför Exit 1 (Westminster Pier) Westminster Station, vid foten av trappan till Westminster Bridge.

Från romare till rika bankirer - en promenad i the City of London och genom 2000 år av historia. Vi börjar med Towerns historia och fortsätter promenaden i små mysiga gränder och bland storslagen arkitektur; här finns allt i en fantastisk blandning. Start vid grindarna till Trinity Square Gardens, Tower Hill Station. 


West End by Night: Från Piccadilly Circus via Soho och Chinatown till Covent Garden. Hör historier om fattiga och rika, om Karl Marx och kungliga älskarinnor, om musikhistoria, teatrar och andra nöjen. Vi möts i hörnet av Piccadilly och Regent Street, utanför gamla Clydesdale Bank House. (passar mer för vuxna än barn)

Notting Hill och Kensington: Vi startar nära Portobello Market och avslutar vid Kensington Palace. Det blir färgglada hus, lite om en viss film, kungligheter och tips om vad man kan hitta på med efter promenaden. 

Chelsea: Denna underbara stadsdel är som en egen liten stad, fylld av små pärlor som inte ens alla Londonbor känner till. Vi kommer möta musiker, författare, bagare, kungligheter och fotbollsspelare längst vägen. Start Sloane Square och avslut på Kings Road.   

Dessa promenader tar ca 2-2,5 h inklusive stopp, beroende på promenad. 

OBS! Förbokning obligatorisk. Pris per person £15, barn 7-12 år £8. 

Privata bokningar £15/person (OBS! minimum £80) Ni väljer själva en passande tid och någon av promenaderna ovan. Tid ca 2,5 h.  

FLER NYHETER PÅ GÅNG:

Pubrunda i the City: Följ med på en annorlunda guidning där du får en blandning av historia, ett och annat spöke och de bästa pubarna i kärnan av det gamla London. Vi avslutar på en av de äldsta pubarna i sta'n, där det också finns möjlighet att äta. Turen planeras ta cirka 3 timmar inkl pubstopp. Pris £18 per person. För denna kvällstur är det 18-årsgräns.

bottom of page