top of page

Promenader

FRÅN ROMARE TILL RIKA BANKIRER, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Guidens egen favorit, då vi går genom två årtusenden och ser grunden till dagens storstad. Vi startar med romarna, går genom dagens finanskvarter via den stora branden 1666 och avslutar vid St Paul's Cathedral.

Start utanför Londons egen försvarsborg, vid Tower Hill Station kl 9.30

Pris £12 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (minimum 3 deltagare)

KLASSIKERN, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Under denna rundtur får ni se och veta mer om flera av Londons mest kända landmärken, som Big Ben, Westminster Abbey och Buckingham Palace. Vi startar vid Westminster Station (utgång Westminster Pier) kl 10.00 och avslutar vid Trafalgar Square. 

Pris £12 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (minimum 3 deltagare)

WEST END BY NIGHT, INGA DATUM INPLANERADE FÖR TILLFÄLLET

Följ med på en kvällsvandring i Londons nöjeskvarter. Här har bland annat många kända musiker bott, lirat på klubbar och spelat in skivor och Oscarsbelönade skådisar hittat sina artistnamn. På en pub skrevs ett välkänt manifest och på en annan briserade en bomb. Start vid Piccadilly Circus kl 18.30. 

Pris £12 per person, betalas på plats. Obligatorisk anmälan till vanja@densvenskaguiden.com (minimum 3 deltagare)

--------------

Klassikern: Ni får bland annat se och höra historien om Big Ben, Buckingham Palace och andra kända landmärken. Promenaden tar ca 2 timmar och passar hela familjen. Start utanför Exit 1 (Westminster Pier) Westminster Station, vid foten av trappan till Westminster Bridge.

Från romare till rika bankirer - en promenad i the City of London och genom 2000 år av historia. Vi börjar med Towerns historia och fortsätter promenaden i små mysiga gränder och bland storslagen arkitektur; här finns allt i en fantastisk blandning. Start vid grindarna till Trinity Square Gardens, Tower Hill Station. 


West End by Night: Från Piccadilly Circus via Soho och Chinatown till Covent Garden. Hör historier om fattiga och rika, om Karl Marx och kungliga älskarinnor, om musikhistoria, teatrar och andra nöjen. Vi möts i hörnet av Piccadilly och Regent Street, utanför gamla Clydesdale Bank House. (passar mer för vuxna än barn)

NYHET: Notting Hill och Kensington: Vi startar nära Portobello Market och slutar vid Kensington Palace. Det blir färgglada hus, lite om en viss film, kungligheter och tips om vad man kan hitta på med efter promenaden. 

Dessa promenader tar ca 2-3 h inklusive stopp, beroende på promenad. 

OBS! Förbokning obligatorisk. Pris per person £12 (barn 7-12 år £6)

FLER NYHETER PÅ GÅNG:

Pubrunda i the City: Följ med på en annorlunda guidning där du får en blandning av historia, ett och annat spöke och de bästa pubarna i kärnan av det gamla London. Vi avslutar på en av de äldsta pubarna i sta'n, där det också finns möjlighet att äta. Turen planeras ta cirka 3 timmar inkl pubstopp. Pris £15 per person. För denna kvällstur är det 18-årsgräns.

Chelsea: Denna underbara stadsdel är som en egen liten stad, fylld av små pärlor som inte ens alla Londonbor känner till. 

Privata bokningar £12-15/person beroende på promenad (minimum £80) Ni väljer själva en passande tid och tema. 

bottom of page